El mètode Grönholm

 El mètode Grönholm


A classe de català hem estat llegint un llibre molt interesant, sobre una entrevista de quatre persones, ara ens toca a nosaltres explicar la historia i quina es la nostra opinió.

Aquest llibre tracta d’un grup de quatre persones, tres homes i una dona, son

 ( Ferran, Carles, Enric i Mercè) 

Es presenten a una entrevista de treball per un post a Dekia, però hi ha una diferència… L’entrevista es col·lectiva. Els proporciona una sèrie de “reptes” per així dir-ho, tenen que interpretar moments o prendre decisions.

El primer repte era descobrir qui es l'infiltrat entre els quatre, havien de descalcificar a un.

El segon repte era que eren directius d’una empresa i haurien de contractar a una persona.

El tercer repte era que havia de saltar amb un paracaigudes d'un avió, qui dels quatre era més important un bisbe, un pallasso, un torero o un polític.

El quart repte era, un dels que hi havia present, estava en procés de canvi de sexe hi havien de decidir si podia ser contractat en aquesta situació o no.

I el cinquè repte era manipular a un company pel que et deia en un paper.

A la llarga es descalcifiquen persones per certs motius fins que només queda un, en Ferran, quan al moment entren tots tres ( Carles, Enric i Mercè) a la sala i li expliquen que els tres son psicòlegs de l’empresa Dekia i que ell era l'únic representant, buscaven una figura que sigues un fill de puta que sembles un bon home, no un bon home que sembles un fill de puta, i ell no era la imatge que donava ja que s'havia fotut de tothom en tots els reptes.

Però el que no sabia el ferrán era que els reptes eren sobre la seva vida, la seva relació amb la seva dona, la mort de la seva mare, la seva carrera com a capella i el seu germà homosexual.

Finalment en Carles i L’enric el volen contractar perquè pensen que és un home dur però la mercè encara no està convençuda i proposa una última cosa, com ell s’ha tirat tota l'entrevista fent se el xulo, ara li treuen tota la merda per saber si ara es fa el dur encara.

El ferran després de que li diguessin tot es va quedar mut i així van saber que no era el perfil adequat. 


PERSONATGES


Ferran:  És misogin, homòfob, insensible, sense ser capaç de dissimular la seva honestedat davant d’una societat. Però a la fi i cap es un bon home que ens ensenya els errors que podem cometre tots alguna vegada.


Mercè Degàs: Dona de mitjana edat que treballava en un banc. Es mostra insegura però amb molta empatia. Té molt caràcter i força a l’hora de parlar amb els demés.


Carles Bueno: Home de mitjana edat que coneix la Mercè de la facultat.  Té problemes d'identitat sexual, caràcter simpàtic, un tant discret i observador 


Enric Font: Home poc formal al vestir. Treballava en una empresa d'aliments i va tenir problemes laborals. Humorístic i amb caràcter bo davant la gent.


OPINIÓ PERSONAL


A mi concretament m’ha agradat molt el llibre, és entretingut i bastant interessant, molt fàcil de llegir i ràpid d’acabar.

El que yo crec que en vol fer transmetre l’autor es que no ens hem de fiar de tot el que ens diu la gent, que a vegades ens menteixen sense nosaltres adonant-se del que passa.

Una altra cosa que ens transmet es la forma d’expressar-nos i de parlar ens pot passar a tothom, que alguna vegada hem estat com en Ferran, amb una actitud com la seva.


A mi realment m'agrada aquest treballs de tenir que explicar les pel·lícules i donar la meva opinió.




Comentaris