Diccionari de medicina il·lustrat

 A classe de català ens van dir que havíem de participar en un projecta de la universitat Pompeu fabre, consistia en que havíem de definir onze paraules noves que tenim avui en dia en el vocabulari, i descriure-les amb les nostres paraules i un dibuix representant la definició. 

Diccionari de medicina il·lustrat


Test d'antígens: Un test d'antígens es un aprova que ens fan a les farmàcies i/o hospitals per saber si tenim covid, consisteix en ficar un palet especial al nas, agafar mucosa i ficar-la a un pot amb un líquid, per després posar tres gotes de aquell líquid amb mucosa a un aparell, una ratlla negatiu, dos positiu.

Cas positiu: Un cas positiu, es quan una persona s'ha fet una prova d'antígens o pcr i a donat positiu a covid. 

UCI: Una uci es un lloc de l'hospital on es porten als enferms quan estan en estats molt dolents hi han de ser intubats.

Virus: Un virus es un organisme viu que ataca a les persones.

Pneumònia: Una pneumònia es un estat malalt dels pulmons, el qual de vegades et surten taques negres que poden arribar a ser càncer

Epidèmia: Una epidèmia es quan un virus trota per tots llocs molt ràpidament, normalment en pobles molt concorris s'escampa mes ràpid.

Contagi: Un contagi es quan algú t'ha passat un virus a tu i ara estes infectat d'aquell virus, el mes probable es que et posis malalt.

Anti-vacunes: Un o una anti-vacunes es quan una persona es nega a posar-se una vacuna per certs motius personals.

Aïllament: Un aïllament quan una persona ha de quedar-se tancat a l'habitació per no contagiar a els demes que hi viuen a la casa.

Brot epidèmic: Es un grup de persones infectades, son persones que normalment son de pobles petits.

Covid-19: Es una malaltia causada per el coronavirus, detectada l'any 2019 a Wuhan, per casos de pneumònia vírica


                                              Foto definició UCI👉








En aquest treball he après a definir millor les paraules i poder representar-les de millor forma, una vegada acabat el treball e cercat la definició de les paraules i tenen una certa semblança amb les definicions de la wikipedia.

Comentaris